Емили, Люба и Марти се надяват Дядо Коледа да дойде при тях

 

Близо един милион българи няма да отделят нито един лев за Коледа. Защото нямат. Това сочи изследване на КТ „Подкрепа”. Още толкова пък ще отбележат празника с под 20 лева. 


Синдикалистите са изчислили, че едно семейство се нуждае от 100 лева, за да си позволи богата празнична трапеза на Бъдни вечер.


Около 600 000 българи обаче ще се насладят само на три ястия. Въпреки че хората работят, доходите няма да стигнат за повече.


А по данни на синдиката 1,3 милиона са българите, които живеят под линията на бедност. Дневното им меню включва хляб и олио.


Списъкът с мечтите на 10-годишната Емили за Коледа е готов. В писмото си до добрия старец тя е написала: „Скъпи дядо Коледа, тази година искам две-три неща. Първото – щастие в семейството. Второ – тези, които учат, да имат добри оценки. Трето – поне малко пари в семейството. Мама да започне работа и да ми помага”.  


Емили знае, че и тази година Дядо Коледа й се сърди. защото и тази година няма да отиде на коледното тържество в училище. Майка й не могла да й даде 23 лева за него.


Емили е едно от трите деца на Ивета. Другите две - Люба и Марти, са още малки и са си поръчали истински подаръци.


Когато дойде време за подаръци, Ивета казва на малчуганите, че Дядо Коледа е болен… 

 

Ако искате да помогнете, можете да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN - BG80BPBI79421085333101

BIC - BPBIBGSF

Пощенска банка

Титуляр на сметката: Ивета Любенова Колева

 

Ако желаете да зарадвате семейството на Ивета с подаръци, изпращайте ги на адреса на Нова: София 1592, бул. „Христофор Колумб” 41, за Нова телевизия с надпис "Подарък за Ивета".