Без истински десни реформи кабинетът не може да изкара пълен мандат, смята лидерът на ДСБ

 

Колегите от Реформаторския блок, които избраха да преговарят с ГЕРБ, сега имат тази нелека задача, да стигнат до споразумение за близките шест месеца. На ДСБ позицията е, че доверието в ГЕРБ е изчерпано, на декларации не вярваме”, заяви в предаването „Здравей, България” лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

 

„Скоро очаквам и колегите от другите партии в Блока да се разочароват и да се съберем в опозиция. Ако това нещо не стане, ако решат да вярват на лъжи до края на мандата на този парламент, можете да бъдете сигурни, че ДСБ ще има ясен път напред”, допълни Кънев. 

Още по темата

 

„С подобна финансова политика България ще рухне. Без истински десни реформи този кабинет не може да изкара мандат", коментира Радан Кънев. 

 

По думите му от ДСБ са видели празни приказки вече една година и „гласувания във формат ГЕРБ-ДПС-АБВ”. 

 

Според Кънев разговорите, които се водят в Реформаторския блок, не са и наполовина толкова важни, колкото е важен въпросът дали е нужна дясна опозиция на „управлението на ГЕРБ-ДПС-АБВ” в момента. 

 

„Разломът не е в РБ, той е в десните избиратели и по линията нужна ли е опозиция в дясно на кабинета „Борисов2", заяви Кънев.

 

Що се отнася до предстоящото окончателно гласуване на конституционните промени, Кънев каза: 

 

Чакам заседанието на групата. Подозирам, че няма да се гласува по един и същи начин. Моето мнение е негативно. Имам най-малко две много тежки възражения към конституционните текстове”.

 

Единият въпрос, който го притеснява, е свързан с квотите във ВСС.

 

„Тоест, запазването на зависим съд и безконтролна прокуратура, вместо независим съд и прокуратура под контрол”, заяви Радан Кънев. 

 

Второто, не по-малко важно нещо според него, е запазването на преходните и заключителни разпоредби, които запазват състава на сегашния ВСС.