Лидерът на "Атака" е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство

 

Волен Сидеров не е удрял полицая Димитър Бахнев след злополучния полет София-Варна или поне четирима от свидетелите по делото не са го видели. 

 

„Още с пристигането си на летището в София Волен Сидеров си поръча водка с доматен сок, поръча и за Десислав Чуколов”, разказа пред съда Гален Монев, бивш атакист и свидетел на случилото се в самолета на път за Варна, както и на летището в морската столица.

Още по темата

 

Софийският градски съд заседава този четвъртък по делото срещу Волен Сидеров заради случилото се преди близо две години. Лидерът на "Атака" е подсъдим за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

 

Монев разказа, че преди да се качат в самолета, Волен Сидеров и Десислав Чуколов са купили още две бутилки алкохол. На борда двамата продължили да пият уиски. След като пътничка направила забележка на Сидеров, той я обвинил в тероризъм, взел ѝ паспорта, а Чуколов снимал. След това самолетът се приземил.

 

Нито един от свидетелите, разпитани този четвъртък не може да си спомни лидерът на "Атака" да е удря полицай. "Все повече си личи, че в нощта на инцидента е бързано да бъдат събрани показания, които да ме уличат в нещо", коментира след заседанието Волен Сидеров. Делото продължава през януари с разпит на още свидетели. 

 

 

Лидерът на "Атака" обиди френското културно аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището нападна един от пасажерите и удари полицай. Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор.