Намеренията на БДЖ са влакът да се движи само в петък към морето, а в събота - към столицата

Само за два часа около 500 души от Сливен подкрепиха подписка срещу намеренията на БДЖ експресът "Чайка" да се движи само в петък към морето и в събота - към столицата. Това съобщи за Dariknews.bg председателят на КСНБ Сливен Тодор Иванов.

 

Събраните подписи са внесени до областния управител на Сливен, председателя на Общински съвет, транспортната комисия в общината и депутатите Мария Белова и Таско Ерменков.

 

Гражданите настояват община Сливен да защити интереса на гражданите за запазване на досегашното разписание. Областният управител на Сливен Димитър Сяров е изпратил писмо до министъра на транспорта с молба да остане старото разписание на експреса „Чайка", разговори са водени и от народните представители от Сливенски избирателен район.

 

Синдикалистите не са удовлетворени от отговора на транспортното министерство, че поради започнал ремонт влакът ще закъснява. По думите на работници в БДЖ времето, през което влакът преминава на линията няма ж.п работници и те не пречат на движението.

 

Такава подписка е инициирана и от граждани на Бургас, Карлово и Казанлък.

 

Влакът се движи само в петък към морето и в събота - към столицата и заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и ще пристига в Бургас по разписание в 22:42 ч. Бързият влак със задължителна резервация № 3602 от Бургас е в 05:30 ч. и трябва да пристига в столицата в 11:30 ч.

 

Още новини от Сливен следете ТУК.