Защо повторнта ѝ кандидатура за шеф на Софийския апелативен съд беше отхвърлена?

 

Още по темата

За втори път отхвърлиха номинацията на съдия Нели Куцкова за поста на шеф на Софийския апелативен съд. При първото ѝ кандидатстване за този пост всички във ВСС одобриха добрите ѝ качества, но при тайното гласуване гласуваха срещу нея. Защо повторната ѝ кандидатура беше отхвърлена?

 

На въпрос дали е наказана по политическа заръка през решението на Висшия съдебен съвет, тя отговори: „Не мога да кажа нещо, за което нямам доказателства. Разбира се, фактите водят натам. Този път имаше дебати и имаше и мотиви срещу моята кандидатура – че съм щяла да бъда политизирана и че съм щяла да се поддавам на обществен натиск, който бил толкова опасен, колкото корупционния натиск”.

 

Тя е едно от лицата на съдийските протести.

 

„Доволна съм от многоликото правосъдие. Със сигурност това, че не си мълча и не се подмазвам, има значение”, коментира за „Здравей, България” съдия Нели Куцкова.

 

„Морално удовлетворена съм, че Ясен Тодоров се изказа за това, че съм политизирана. Той все пак е сочен от политически партии и като член на ВСС и като инспектор. Но това са жълтините. По-важно е какво ще стане оттук нататък със съдебната реформа”, заяви още Куцкова.