Магистралата А1 между летищата „Роаси“ и „Бурже“ е блокирана в двете посоки

Шофьорите в Париж, които работят с компанията за превози „Юбер“, започнаха демонстрация с искане за по-добро законодателство, което да регламентира дейността им, и по-добри тарифи, пише вестник "Le Parisien", цитиран от агенция "Фокус".

 

Според един от организаторите рано сутринта в района на парижките летища „Орли“ и „Роаси“ са били събрани около 500 шофьори. След това двата кортежа са тръгнали към френската столица.

 

Магистралата А1 между летищата „Роаси“ и „Бурже“ е блокирана в двете посоки по протежение на няколко километра. Трафикът от и към Париж също е затруднен. Очакват се задръстванията да продължат и по-късно през деня.

 

Протестът е насочен предимно срещу „Юбер“, която от днес увеличава броя на курсовете на шофьорите поради намаления състав.

 

„Юбер” е една иновативна платформа, която свързва пътници и шофьори. Тя не осъществява превоз. „Юбер” е част от споделената икономика”, заяви Димитър Радуков – ген. мениджър на „Юбер” за България в началото на октомври за „Здравей, България”. Какво още каза Радуков - припомнете си тук: