Те организираха благотворителен базар, средствата от който ще дадат на 6-годишната Габи

 

Ученици от Благоевград организират коледна благотворителност. Децата от 3-то Основно училище „Димитър Талев” в града организираха благотворителен базар, средствата от който ще отидат за 6-годишната Габи, страдаща от изоставане в растежа.


Точно преди една година малката Габи си пожела да порасне. Тази Коледа желанието ѝ е на път да се сбъдне. Благодарение на средствата от "Българската Коледа", на детето вече е направена операция за удължаване на крайниците.


„Добре се чувства, много е борбена, голям юнак е и се опитва да се възстановява”, разказва майката на Габи, Рилка Вълкова.


Но Габи не е сама във възстановяването си. С нея са и децата от 3-то ОУ, които организираха базар с лакомства. А парите от него ще бъдат дарени на семейството на Габи, на която ѝ предстоят още няколко операции.


„Да може да се оправи по-бързо. Да се сбъдват повече добри неща”, моли се петокласничката Виктория Войнова.


„Габи ще дойде на 15 септември в училище и ние тогава ще видим една част от резултата на тази положителна мисъл, която имаме всички - тя да се чувства по-добре и да бъде заедно с другите деца”, казва директорът на 3-то ОУ „Димитър Талев” Михаил Спасов.


„Вярвам, че на Коледа се случват чудеса и Габи е сигурна, че ще се сбъдне нейната мечта, че ще стане балерина”, казва майката.


Семейството на Габи е убедено и в друга своя мечта - тази, че съвсем скоро 90-сантиметровата Габи ще настигне по ръст връстниците си.

 

Репротер: Екатерина Николова

 

А ето как Дядо Коледа зарадва болните деца: