Машината се приземи извънредно в Кения заради съмнителния предмет

Самолет на Air France кацна извънредно в Кения. Машината, която пътуваше от френския остров Мавриций към Париж, се приземи в на летището в град Момбаса  заради подозрителен предмет, открит в тоалетната.  

Още по темата

 

Всички пътници и екипажа бяха евакуирани, а експерти започнаха проверка на съмнителното устройство. Няколко часа по-късно летищните власти съобщиха във Facebook, че намереният на борда предмет действително е бомба. Съобщението гласеше: „Експертите по взривни устройства преместиха бомбата на безопасно място”. Минути по-късно обаче летищните власти изтриха съобщението без да обяснят причините за това.  

 

Информацията за бомба на борда на самолета не е потвърдена към момента нито от полицията, нито от авикомпанията, собственик на самолета. Разследващите продължават работа.

 

Секретарят на кабинета на вътрешния министър на страната Джоузеф Нкайсери отпътува за Момбаса и обеща изявление до края на деня. „Текат разпити на пътниците на борда и не искаме да коментира повече преди да установим какво и кой стои зад това”, заяви той, цитиран от британското издание “Guardian”.

 

Говорител на Air  France пожелал анонимност потвърди, че текат разпити на пътниците и че е изпратен друг самолет, който да ги транспортира до Париж.