Вижте я през погледа на репортера на Новините Живко Константинов

Зоологическата градина в Берлин е най-старата в Германия. Тя е и една от най-големите и известните в света. Отворена е през 1844 година и е разположена на площ от 34 хектара. В нея можем да се насладим на близо 20 000 животни от 1474 вида. Тази забележителна колекция се увеличава и разнообразява с всяка изминала година.

 

Тук се намира и най-известната полярна мечка в света Кнут. Тя е родена в зоопарка, но майка ѝ се отказва да се грижи за нея. Благодарение на зоолозите, мечето успява да оцелее.

 

Зоологическата градина е подарък от крал Фридрих Вилхелм IV за населението на Берлин. Клетките тук са рядкост. По-голямата част от животните бродят свободно в естествените им местообитания. Най-впечатляващото нещо в градината е начинът, по който се отглеждат животните.

 

В специална кухня, пред очите на посетителите, зоолозите показват каква качествена храна се приготвя за всяко животно. Някои от животните там се отглеждат до определена възраст и след това се пускат на свобода. Зоологическата градина и аквариумът към нея се посещават от 3 000 000 посетители всяка година.