Йорго е с тежка степен на ревматоиден артрит и му предстои операция

 

Семейството на шестокласник от Бургас се надява да получи помощ от "Българската Коледа", за да стабилизира състоянието му. 

Още по темата

 

Йорго е с тежка степен на ревматоиден артрит и му предстои операция. Преди това обаче има нужда от продължителна рехабилитация, а семейството му няма финансовата възможност да я осигури.

 

Въпреки че е вече в шести клас, Йорго си има своите желания, които е изпратил до Дядо Коледа. Освен подаръци, иска още нещо - да не го боли толкова много.

 

Заболяването се проявява, когато Йорго е едва на 8 месеца. В момента момчето е на терапия с ново биологично лекарство и заболяването е в относителна ремисия.

 

Семейството кандидатства за помощ от „Българската Коледа” и за финансиране на „хормона на растежа”, който не се покрива от Здравната каса. Предстои му тежка ортопедична операция, но преди нея се нуждае от рехабилитация - този път в чужбина.

 

Въпреки крехката си възраст, Йорго се опитва да бъде опора на майка си, която в момента е без работа. Момчето се надява „Българската Коледа” да му помогне, за да не се чувства различен от връстниците си.

 

Всеки от нас може да направи дарение от 1,20 лева, като изпрати SMS на номер 1117.

 

Репортер: Цеца Алексова