"Отговор, че парите са отишли за зимно поддържане, не ме задоволява", каза още тя

Още по темата

"Очаквам от министъра на регионалното развитие да реагира на препоръката ми за повече публичност и прозрачност при изразходването на приходите от винетните такси, както тези, събрани през 2015 г., така и тези, които ще бъдат събрани през следващата година", заяви омбудсманът Мая Манолова, цитирана от агенция „Фокус”. 

 

„Отговор, че парите са отишли за зимно поддържане, не задоволява нито мен, нито гражданите. Ясно е, че зимното поддържане на пътищата би следвало да се извършва от държавата, а не от средствата от винетни стикери”, посочи Манолова.

 

Тя коментира, че за тези два месеца институцията е отправила и няколко становища по законопроекти.

 

„Сред тях са становище по бюджета на Здравната каса, с което до известна степен НС се съобрази, като върна участието на лекарския и зъболекарския съюз в договорния процес. Изразихме становища по Закона за достъп до обществена информация, Закона за юридическите лица с нестопанска цел и др. Участваме в обсъждането и на много подзаконови нормативни актове в сферата на здравеопазването, като сме изразили нашето отрицателно становище”, уточни още омбудсманът.

 

Вижте какво каза за отминаващата година Мая Манолова в предаването "Комбина":