Според държавното обвинение тя е душила новородените

 

Шокиращи разкрития. Нови жертви на акушерката, пребила до смърт новородено. Според разследващите Емилия Ковачева е малтретирала с особена жестокост поне още четири бебета. Тя ще отива на съд с обвинение в опит за убийство.

 

18 април 2015 година - по време на нощно дежурство акушерката Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено. Тя може да получи доживотна присъда за това. Обвинена е и за побой над още четири бебета. Така малтретираните деца в "Софиямед" стават пет. 

Още по темата

 

От болницата отпратиха екипа на Новините на Нова и отказаха коментар по случая с останалите малтретирани в тяхната болница бебета. Преди няколко месеца обаче бяха категорични, че няма родители, които да са се оплакали.

 

Припомняме, че след нанесените удари детето беше с тежка черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен оток, но благодарение на усилията на лекарите беше успешно изписано седмици след случилото се. Вещите лица, изготвили заключението на съдебно-медицинската експертиза, са изразили категоричното становище, че без оказана своевременна медицинска намеса би настъпила смъртта на новороденото дете.

 

Според прокуратурата Ковачева е действала с особена жестокост и е употребила коравосърдечно отношение, ярост и садизъм, което очевидно личи от продължителността на нанесения побой, броя на ударите, тяхната сила.

 

Емилия ще дочака съдебния процес под домашен арест. Съдът прецени, че няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.