Млади хора подеха интересна инициатива в София

 

Софийският булевард "Витоша" осъмна с якета и палта, закачени по дърветата. Идеята е на анонимни благодетели, които искат да помогнат на хората без дом. 

 

Харчим като обезумели по моловете. Купуваме дрехи, които често не са ни нужни. Алчни сме за още и още. Тази сутрин обаче анонимни благодетели стават по-рано от обичайното. Решават да събудят булевард  "Витоша" като му помогат в борбата със зимния студ. 19 топли якета чакат да бъдат облечени - от хората, които живеят на улицата. 

 

С акцията "Не съм изгубен!" от Facebook групата "Hidden cash Sofia" искат да ни напомнят, че в моментите, в които ние сме на топло вкъщи, за някои хора "вкъщи" са софийските улици.

 

Вероятно в гардероба на всеки от нас има поне по едно топло яке, шапка или шал, а някъде там има човек, който искрено би им се зарадвал.

 

Освен тази акция, анонимната Facebook група крие пликове със скромни суми в София и дава улики, как да бъдат открити. Ако следваме указанията и открием парите, трябва да се снимаме с тях и да изпратим снимката. Сумата можем или да дарим, или да приемем за коледен подарък, ако сме в нужда. От групата пък обещават да дарят още пари за кауза по наш избор.