Най-вероятната причина е каране с висока скорост и на малка дистанция

 

Тежка верижна катастрофа стана в столицата. Инцидентът се случи рано тази сутрин на  Околовръстното шосе в района на кръстовището с пътя за Челопечене. Според участници в произшествието мостът в посока София е бил заледен и неопесъчен. В резултат на това един в друг се удрят близо 20 автомобила.
 

Още по темата

На мястото на инцидента обаче остават осем от тях. Най-тежко е пострадало младо момче. То е с порезна рана на главата и е откарано в болница за преглед.


Водачите отричат да са карали с превишена скорост и малка дистанция по между си. Движението в участъка все още е затруднено.


„От моста, както се влиза, пада мъгла, лед. Карахме с нормална скорост и не можахме да спрем. Преди малко мина снегорин да опесъчи”, разказа участник в катастрофата.


„Една след друга кола се врязваме. Моята кола я помляха буквално. Ако не бях излязла от колата и мен щяха да ме пометат със сестра ми. Това е мост, нормално е да се знае, че тук се заледява най-много. Не можеш след произшествие да идваш да ми хвърляш пясък! Къде го има това нещо?”, попита жена, пострадала във верижната катастрофа.

 

Стажант-репортер: Ивомира Пехливанова

 

В понеделник седем коли се удариха на магистрала "Люлин":