Арестът им беше заради побой над двама мъже в заведение в Бяла Слатина

 

Още по темата

Няма да бъдат повдигани обвинения на синовете на кмета на Галиче Ценко Чоков, потвърдиха от прокуратурата във Враца. Мартин и Спас Чокови бяха задържани, разпитани и след това освободени. Арестът им беше заради побой над двама мъже в заведение в Бяла Слатина.

 

Бар в Бяла Слатина. Петък вечер. В заведението става бой, твърдят наши източници от полицията. Въпреки че всички отричат. В инцидента участвали и синовете на кмета на Галиче, твръдят полицаите. 


Пострадали са двама души - единият е откаран в тежко състояние в местната болница. 29-годишният Мариян Николов. Появиха се твърдения, че Ценко Чоков е бил на свиждане на Мариян в болницата. И че го е посъветвал да мълчи. 

 

Констатацията на лекарите за побой обаче се разминава с показанията на пострадалия Мариан пред съдия. На разпита той казал, че е паднал. Затова и на този етап е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

И пред нас Мариян отрече да е бил бит. И вторият пострадал - общински съветник от АБВ, всъщност не бил пострадал, твърдят близките му.