Неизвестен простреля полицай на ключово кръстовище

 

Истински екшън в София. Неизвестни стреляха от движеща се кола срещу полицай. Последните данни на разследващите показват, че стрелбата не е била случайна. Полицаят е предотвратил друго престъпление – палеж и опит за взрив на газова бутилка. Престъпниците открили огън по него, след като униформеният ги забелязъл наблизо. Все още обаче джипът и мъжът, който е стрелял, се издирват. Ето какво разбрахме от разследващите:


Около 21 часа на Бъдни вечер полицаите в караулката на „Горубляне” забелязват, че навън нещо гори. Излизат, за да загасят огъня и виждат, че между личните им автомобили е запален фитил. Огънят води към газова бутилка, до нея е разлят бензин, оставени са и няколко туби с гориво.


Дежурният полицай гаси огъня и забелязва паркиран наблизо джип. Тръгва към него и тогава от шофьорското място неизвестен мъж открива огън. Това е последната версия на разследващите.

 

„Според него няколко са изстрелите, но не знаем точно колко. Не е пострадал сериозно, но самият факт е много тревожен”, казва Младен Маринов.


Никой не е видял номера или марката на автомобила. Така извършителят остава неизвестен. Сега разследващите търсят записи от охранителни камери в района. А сигнал за инцидента е подал простреляният полицай, малко след като го раняват.


„Имаме сигнал от дежурния, че по него е стреляно от автомобил, има рана в ходилото на десния крак”, добавя Младен Маринов.


Разследващите още сглобяват пъзела на случилото и търсят следи кои са извършителите.


А докато полицаите правеха втори оглед, лекарите във ВМА правеха операция на простреляния полицай. И Коледния ден той ще прекара в болничното заведение. Опасност за живота на ранения полицай няма. Прокуратурата започна разследване, извършителите и мотива за престъплението още не са ясни.