Никога Давутоглу няма да се застъпи директно за Местан, смята бившият зам.-председател на ДПС

 

„Аз не смятам, че Лютви Местан е национален предател”, заяви в студиото на „Здравей, България” Осман Октай, бивш заместник-председател на ДПС.  

Още по темата

 

„В последните две години се правят опити за дестабилизация на територията на България по линията на Москва и Анкара.  Винаги съм изразявал тревожност, че напрежението между руския президент Владимир Путин и турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган ще се прехвърли в България и то се случи”, коментира Осман Октай и добави:

 

„Случаят с Лютви Местан и Ахмед Доган не трябва да се разглежда като вътрешнопартиен проблем и вътрешнонационален проблем , а трябва да се разглежда като геополитически проблем”. „Тези настроения анти-Турция ми напомнят времето на Възродителния процес”, заяви още Октай.

 

„Ахмед  Доган и Лютви Местан станаха част от двете страни на този конфликт, пренесен на територията на България. Груба грешка беше, че Местан отиде в турското посолство. Той ще бъде тотално употребен. Доган също е употребен от всички, които излязоха и започнаха да плюят по Турция”, коментира той.

 

„Аз съм информиран за разговора между Бойко Борисов Ахмет Давутоглу чрез Турция. Никога Давутоглу няма да се застъпи директно за Лютви Местан и за ДПС. По-скоро той е изразил тревожност от антитурските настроения, насаждани в България”, каза още той. „Убеден съм, че заплаха за живота на Лютви Местан няма и не може да има”, каза още Осман Октай.