Човекът, продал опасния алкохол, е отказал да даде показания

 

Продължава да расте броят на хората, настанени в болница заради ракията-убиец. Тази нощ още четирима мъже са настанени в Спешното, защото са пили от ракията, от която вече починаха четирима души. С тези нови случаи броят на отровените стана осем.

 

Днес девети човек от Якоруда е транспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол, съобщава Агенция "Фокус". Той е контактен, не е в кома. Има типичните симптоми, подобна на предишните случаи, обясняват лекарите. Установено е, че през последните няколко дни той е консумирал и друг алкохол, а не само от съмнителната ракия. 

 

Състоянието на трима от четиримата постъпили тази нощ е стабилно. Един от тях обаче е в тежко състояние. Всички те са пили от една и съща ракия с високо съдържание на метил.  

 

Още по темата

Highslide JS
 
Човекът, продал опасния алкохол, е отказал да даде показания. Мъжете са я купували от техен съсед. Той не е бил производител, а прекупвач. Произходът на алкохола се установява. 

 

Същевременно Тайфия Мекльов, който е обвинен в това, че е продал опасния алкохол, е отказал да даде показания. Мярката му за неотклонение се гледа днес. Ако бъде признат за виновен, го заплашват от 3 до 15 години затвор.

 

Днес ще бъдат погребани някои от починалите, на другите все още се прави аутопсия. Близките на починалите искат възмездие. Роднините на 30-годишния Салех заявиха пред Нова телевизия, че Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с това.