Това съобщиха за Нова телевизия от "Пирогов"

 

Ракията - убиец не е домашна, варена в казан, а е чист метилов спирт с изкуствени оцветители и овкусители. Това е показал анализът на лабораторията на "Пирогов", съобщиха за Нова от лечебното заведение.  

Още по темата

 

Междувременно продължава да расте броят на отровените от метилов алкохол в Якоруда. снощи в болницата в Благоевград за лечение е постъпил още един мъж, а според лекарите  жертвите на алкохола-менте са повече от официално обявените 5.

 

В благоевградската болница вече се лекуват 9 мъже, пили от отровната ракия.  „Снощи е постъпил още един от компанията, която е пила тази ракия. Той е в добро състояние. Останалите са добре, предприето е лечение, което е успешно и се надяваме, че няма да има още жертви”, заяви началникът на отделението по реанимация д-р Любомир Димитров.

 

Сред настанените в болница е и Младен Биков, който е бил домакин на един от купоните. Заменил е заек за ракия.  Твърди, че за първи път взимал алкохол от Тайфи Мекльов и разказа, че не пили много.

 

„Пийнахме по 50 - 100 грама. Започне да ми става много лошо, така беше и с момчетата, които бяха с мен”, разказа Младен. Почти всички от компанията, пили от ракията на Тайфи са в болница. Останалите са починали.

 

Във вторник търговецът на ракия се изправи пред съда. В своя защита той обясни, че ракията му била донесена от един от вече починалите мъже. Въпреки тезата му, съдът го остави за постоянно в ареста. Един от мотивите беше, че няма друг жив свидетел, който да потвърди думите на Тайфи.