В неделя очакваме валежи от дъжд и сняг

Над по-голямата част от страната е предимно слънчево. Единствено над част от Западна България е облачно, но по-късно през деня облаците ще намалеят. В Източна България обаче продължава да е по-ветровито. Вятърът е умерен от север. 

Още по темата

 

По-хладно днес ще остане в северните райони. Рано тази сутрин сняг валя в района на Разлог, снежинки прехвърчаха и в София. Максималните температури там са отрицателни - около -4 градуса. В централната част температурите са близки до нулата. Най-топло е в района на Сандански.

 

Над планините в Западна България само на отделни места ще превали слаб сняг и е облачно. Продължава да е ветровито, по най-високите върхове със силен северозападен вятър.Температурите са по-високи от предишните дни, на височина 1200 метра  максималната температура е  -2 градуса по Целзий.

 

В неделя започват валежи от сняг, които ще обхванат цялата страна и ще се усилват. Очаква се да натрупа снежна покривка. Около морето и в Южна България снегът временно ще преминава в дъжд, пътищата ще се заледяват. В понеделник валежите ще спрат,  градусите ще се покачват. Във вторник отново ще вали, но тъй като ще е по-топло, валежите вече ще са от дъжд. 

 

Следете случващото се в страната на живо през Kamerite.bg, а какво ще бъде времето в в следващите дни следете в Sinoptik.bgИзпращайте ни в "Моята новина" снимки и видео на времето във вашия град!

 

Над 3000 снегорина са готови при необходимост да започнат да чистят пътищата в страната: