Полицията няма да арестува 38-годишния Атанас Бончев

 

Видеоклип, в който мъж от Пазарджик с огромен брой златни накити демонстрира арсенал в багажника на колата си, взриви социалните мрежи.


В началото на клипа се показва луксозният автомобил, в който се намират оръжията, сред които има както хладни, така и няколко огнестрелни.


След това 38-годишният Атанас Бончев, по-известен като Амет, започва да стреля във въздуха с някои от оръжията.


Случката се е разиграла на 31 декември по обяд, научи Нова. На 1 януари обаче полицай от Пазарджик попада на клипчето в мрежата и няколко часа по-късно униформените са в дома на пишман стрелеца в ромската махала "Изток" в Пазарджик.


Мъжът е оказал пълно съдействие и доброволно е предал оръжията, за които било установено, че са газови и законно притежавани.


На Бончев най-вероятно ще бъде наложено само административно наказание.


Амет работел в чужбина. Прибрал се за празниците и защото имал внуче.


Пред екип на Новините на Нова враждебно настроени роднини на Амет го описват като скромен, срамежлив и добронамерен човек. Стрелбата пък била част от новогодишните празненства.


Многократните опити на екипа ни да разговаря с Амет се оказаха безуспешни. Пред камерата говориха само негови близки, които ясно показаха, че не искат журналисти. И, че ако решат могат, да скрият Амет, не само от телевизията.