Вижте какви ограничения има по пътищата в страната

 

След снежната блокада по автомагистралите движението е без ограничения. Изключение има на отсечката от магистрала „Хемус“ между Варна и Белокопитово само в посока Варна-София. Там е ограничено движението на превозни средства над 12 т. 

 

Затворени са „Върбишкият”, „Златишкият” и „Троянският” проход. През проходите „Рожен” и „Превала” всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а камионите без ремаркета и полуремаркета. През „Петрохан” е забранено движението на камиони над 12 тона. 

Още по темата

 

Остават ограниченията за камиони и в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Шумен. От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха за Нова телевизия, че в момента трасетата се обработват със соли и химикали. Очаква се след 08:00 часа да започне поетапното извеждане на тежкотоварните автомобили, което ще става на групи от по пет камиона. 

 

През нощта само на територията на Шумен са били затворени всички пътища от третокласната пътна мрежа за всички автомобили. 

 

От АПИ очакват и следващата нощ да е много тежка. 

 

Що се отнася до проблемите с трафика в последния почивен ден след празниците, инж. Лазар Лазаров от АПИ заяви, че там където е имало пропуски с почистването, фирмите ще бъдат наказани.