Маскираните бандити са отмъкнали 170 000 лева

 

170 000 лева. Толкова са отмъкнали въоръжените и маскирани бандити, при банковия обир в "Люлин". Полицията има заподозрени и вече е по петите им. Обирът е извършен с откраднат сив джип, а в момента виждате ексклузивни кадри от дръзкия обир. Кои са заподозрените и има ли сред тях служители на банката?


Обирът започва с фалстарт. Единият от въоръжените бандити се блъска в заключената стъклена врата. Обирът става за 1 минута и 50 секунди. В клона влизат 4-ма маскирани и въоръжени мъже. Пребиват охранителя и с пистолет, опрян в главата на касиерката, успяват да вземат общо 170 000 лева.


„Бягат с джип сив, най-вероятно обект на СПО. Да преведем за зрителите - става дума за крадена кола в края на миналия месец”, пояснява Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи” в полицията.
За наглия обир вече има и заподозрени.


„Имаме някои насоки, касае се люлинска банда”, споделя още Мирослав Данаилов.


На разпит в полицията бяха и служителите от банката.


„Нормална практика е да се проверявт служителите в банките, щото често и те са замесени”, казва криминалният психолог Тошко Тодоров.


За последната година има общо три въоръжени грабежа в банки.


„Два от тях са разкрити”, съобщава още Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи” в полицията.
Неразкрити обаче остават два обира на банки, извършени през 2014 г.


„Или бандитите са много добро, или полицията не знае как да работи като хората”, на мнение е криминалният психолог Тошко Тодоров.