ДПС изигра решаваща роля за етническия мир у нас, смята ексшефът на разузнаването

 

"Възможно е нападенията в Кьолн да са организирана провокация". Това заяви за "Здравей, България" бившият директор на разузнаването генерал Бриго Аспарухов по повод сексуалните нападения над стотици жени от имигранти в новогодишната нощ.  

Още по темата

 

"Склонен съм да вярвам, че започва едно издевателство над местните хора с цел да се докаже, че халифът на ИДИЛ може да нареди да се завземат територии, в които да се насажда ислямът насилствено", изтъкна той, позовавайки се на германски медии. 

 

"Констатирано беше, че германската полиция не е могла да реагира на ситуацията. Жените буквално са били преследвани в един периметър край гарата. Моето усещане е, че не е изключено това да бъде новият почерк на ИДИЛ  - да провокира обществата по този начин", допълни ген. Аспарухов. 

 

Що се отнася до изключването на Лютви Местан от редиците на ДПС, той заяви, че това е ситуация, която се е случвала във всички партии. 


"Смутен съм, неприятно е, че един политически лидер търси закрила в чуждо посолство. Не мога да си обясня какво е било това действие", допълни той по повод престоя на Местан в турското посолство. 

 

Същевременно според него ДПС е изиграло решаваща роля за запазване на етническия мир у нас.