Друга причина може да е безделието, смята Оля ал Ахмед

 

"Атаките в Кьолн може да са вид отмъщение". Това заяви за "Здравей, България" журналистът Оля ал Ахмед по повод посегателствата, които мигранти извършиха над десетки жени в новогодишната нощ. 

 

Тя предупреди, че това може да се повтори и в други европейски страни. 

 

Още по темата

 

Според режисьора и журналист Нидал Хлайф случилото се със сигурност ще злепостави канцлера Ангела Меркел и нейната отворена политика към бежанците и ще даде глас на националистите.

 

"За мен това не е организиран акт. Това са група пияни младежи, които са решили да се гаврят с жените в новогодишната нощ", смята Хлайф. 

 

Той уточни, че нападателите са младежи от Северна Африка: "Те трудно се интегрират и са разочаровани. Трябва да търсим социално-икономически причини, а не културни".  

 

Според журналиста Оля ал Ахмед има три причини бежанците да стигнат до тези действия: "Първото е безделието. Второто е съществената разлика в културата и традициите. Това може да е и вид отмъщение". 

 

В ислямския свят жената трябва да си стои у дома и да е по-затворена. Ако тя държи бутилка с алкохол или е с по-дълбоко деколте, за тях тя е предизвикателство, изтъкна тя. 

 

Калина Дренска, кореспондент на Нова телевизия в Германия, съобщи, че във връзка с нападенията вече са задържани четирима души. Говори се за най-малко 40 мъже, участвали в атаките. Местната полиция не изключва организираност. Не се изключва възможността към Кьолн да са пътували престъпни групи, които да ограбват и нападат жените.