Над 100 жени станаха жертва на сексуално посегателство в германския град

 

"Страхувах се, че няма да изляза жива от тълпата, която ме заобиколи. Помислих, че някой ще извади нож и ще ме изнасилят направо на улицата". Това сподели една от жените,

Още по темата

които бяха нападнати от мигранти в Кьолн в новогодишната нощ, споделиха, че са били малтретирани сексуално и физически и през цялото време не е имало нито един полицай, който да им помогне.

 

Повечето жертви са благодарни, че изобщо са се отървали живи от нападателите. Не всички обаче са готови да застанат с лицата си пред камера. Но искат да разкажат преживяното, за да обърнат внимание на обществото към проблема.

 

Над 100 жени станаха жертва на сексуално посегателство в германския град. Две от тях са подали оплакване, че са изнасилени.

 

"Още имам кошмари. Не мога да спя. Страх ме е да изляза сама. Страх ме е да отида в града", разказва пострадала. 

 

Полицията не може да даде обяснение защо е била допусната такава масова атака. Жените са били малтретирани в продължение на часове в самия център на града. Но наоколо или не е имало полицаи, или не са се намесили адекватно.

 

Полицията не изключва нападенията да са нова форма на организирани обири. На повече от половината нападнати са взети телефоните и дамските чанти.

 

Реакции от Германия и коментари на българската общност в Кьолн - очаквайте в следващите емисии на "Новините на Нова" от специалния ни пратеник там Марина Цекова!