Негови служители разказват, че той е бил страхотен работодател

 

Част от хотелите и заведенията, които е управлявал убития в четвъртък Веселин Стоименов, са по Южното Черноморие. Той е държал и бизнеса с развлекателни лодки по Ропотамо. 

Още по темата

 

Бизнесменът е публично известната фигура в „Слънчев бряг”, която управлява имотите на “ВАИ Холдинг” след разстреля на боса на ВИС-2 през 2005 година. Най-известният от имотите на Георги Илиев в „Слънчев бряг” е хотел “Дюн”. Красивата постройка на самия плаж се появи на мястото на някогашния ресторант “Дюни”, приватизиран през 1999 г.

 

„Това, което аз съм видяла от Веселин Стоименов е уважение. Той беше страхотен работодател и страхотен човек”, обясни Златина Русчева, която работи в хотел „Дюн” от 10 години.  Служителите на Стоименов разказват, че за последно е бил в „Слънчев бряг” преди 3 седмици и както обикновено не се движел с охрана. „Той никога не е имал охрана”, убедена е Златина.

 

Опитите на Веселин Стоименов  да навлезе в друг апетитен бизнес - разходката с лодка в резервата на река Ропотамо започнали в началото на 2013 година. Тогава преждевременно е прекратена концесията на фирмата на Тодор Ташев.  Ташев научил от новините за убийството. Твърди, че  със Стоименов не са се карали. „Ние не сме имали сблъсъци. Беше проведен конкурс от РИОСВ-Бургас, който в последствие беше отменен от съда”, заяви Ташев. 

 

Репортер: Цеца Алексова

 

 

Видео: БГНЕС