Цели се да се разклати политиката на Меркел, дните й са преброени, смята той

 

„Повече от очевидно е, че това е организирано. Никой не може да ме убеди, че спонтанно мигрантите са тръгнали да бият и изнасилват жени. Жертвите дори са много повече. Не става дума за тероризъм, а крайната цел е дестабилизиране на политиката на Ангела Меркел, като се използва именно темата с бежанците. В този смисъл според мен дните на Меркел са преброени”, коментира в „Събуди се” бившият депутат Страхил Ангелов. 

Още по темата

 

По думите му Турция клати Европа от доста години и й извива ръцете посредством този бежански поток, който е добре организиран. 

 

Европа налага религиозната омраза повече от сто години и тя сега ще стане основа. Сега изведнъж да искаш да се отметнеш от това, което си пропагандирал толкова години, става трудно”, на мнение е Ангелов. 

 

„Всичко това се случва поради две причини. Едната е недалновидната политика в Германия, и по-точно на канцлера Ангела Меркел. Втората е неприлагането на закона, защото при такива криминални действия трябва незабавно той да се приложи. Това обаче не се случва”, коментира журналистът Мохамед Халаф.

 

Според него трябва да има закони, които да защитават европейските ценности. Той даде пример със забрана за носене на забрадки, за да има интеграция. По думите му Европа е виновна за това, защото е проспала интеграцията на бежанците. 

 

„Европа се сблъсква с нови явления, тя ще бъде изправена пред по-страшни неща от тези, които се случват в Кьолн и трябва да бъде подготвена за това”, смята Мохамед Халаф.