Мъжът, пребит в автобуса: Нямам обяснение защо се случи

 

"Това беше съвсем неочаквано за мен като действие. Нямам обяснение защо се случи това.

Още по темата

Не съм им посегнал". Това заяви за "Здравей, България" възрастният мъж, който беше пребит от 16-годишен в градския транспорт в Бургас. 

 

64-годишният Чанко Стайков както всеки ден пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, като девойката си била качила краката с калните си ботуши на отсрещната седалка. При слизането Стайков направил забележка, че това не е възпитано. 

 

Реакцията на момчето била неочаквана за Чанко, който получил серия от юмруци. Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не са реагирали и шофьорът, и кондукторът в рейса. Автобусът продължил към квартал „Сарафово”, където вероятно нападателят е слязъл. 

 

 

 

Снощи младежът е бил задържан от полицията. Той се казва Митко Чантов и учи в Електротехникума в Бургас. Той е направил пълни самопризнания и е уточнил, че е реагирал по този начин, защото възрастният мъж е направил забележката пред приятелката му. 

 

Екип на Нова успя да се срещне и разговаря с Христина - момичето, заради което Стайков получи сериозни увреждания по лицето. Христина не се чувства виновна за това, което се е случило. Вероятно и заради това не разказала на баба си за инцидента.Възрастната жена се грижи за девойката,с разведени родители, когато баща й е на път.

 

Мъж, чиято съпруга е станала свидетел на инцидента, не може да си обясни безразличието на хората в автобуса


Пострадалият бивш авиоинженер Чанко Стайков, който е с няколко избити зъба, с разцепена скула и кръвонасядания по лицето има много въпроси, към момчето

 

Днес полицията ще разпита Христина, както и ще продължава да търси свидетели на побоя от събота следобед

 

Репортер: Цеца Алексова