Съпредседателят на Патриотите коментира случващото се в ДПС

 

„Не мога да назова икономическата причина за отстраняването на Лютви Местан, но тя в никакъв случай не е този руски парцал, с който Лютви Местан и Ахмед Доган си бършат ръцете”, коментира в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

 

„Здравата хватка на ДПС определяше преди получаването на обществената поръчка, да се дадат 10-15%, за да може конкретна фирма да получи поръчката. Това се е случвало в област Бургас масово”, каза още Симеонов и добави: „Смятам, че с отстраняването на кадри на ДПС от определени постове, тези потоци са били прекъснати и това създаде вътрешно напрежение в ДПС”.

 

„Към настоящия момент за България няма сериозни опасности, защото страната ни не участва в коалицията срещу ИДИЛ и няма и място в нея. Това е един далечен от нашата страна конфликт”, каза още той.

 

Валери Симеонов коментира и вчерашния терористичен акт в Истанбул. „Атентатът в Истанбул е дело на кюрдски терористи. Вижда се, че реализирането на атентата е доста по-професионално от случилото се в Париж на 13 ноември. Аз мисля, че в случая като заблуждаваща маневра се прехвърля вината върху ИДИЛ”, заяви той.

 

От трибуната на Народното събрание Патриотичният фронт смята да попита управляващите за откраднат преди няколко месеца джип с оборудване за подслушване, съобщи Симеонов.

 

„Преди няколко месеца беше откраднат от подземния гараж на спа комплекс един луксозен джип със свръхмодерно оборудване за подслушване. По-късно джипът е върнат. Автомобилът е собственост на българин, живеещ в Турция, а хотелът е собственост на брата на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов”, твърди той.