Това сподели той по повод убийството на 18-годишен ученик

 

Кметът на Враца Калин Каменов се оплака, че е жертва на изнудване и рекет от „местни велможи”.


„Изнудват ме и ме рекетират за пари и ме заплашват, че ако не си платя, аз също ще пострадам, или мои колеги. Преди Нова година беше пребита моя служителка, и единственият, който се намеси беше 40-килограмова жена. Това трябва да спре”, сподели още кметът на Враца.


Калин Каменов е подал сигнал в полицията срещу Даниел Бузов, който по думите му го рекетирал. Бузов бил собственик на местен сайт и го заплашвал, че ако не си плаща „данък спокойствие” ще пострада семейството на Каменов.

Още по темата

 

„Вчерашният ден е от поредицата тъжни дни, смятам срамни дни за нашия град. Това е случай, който за съжаление е ежедневие във Враца. Тук често пъти се решават проблемите по този начин. Смятам, че трябва да се засрамим от това си поведение, защото така не се решават проблемите. Интелигентният човек не реагира така, не остава пасивен в ситуация, когато става бой. Утрешният ден сигурно ще има друг такъв случай. И ако продължаваме да сме пасивни и да смятаме, че това не е наш проблем, утре може да пострада някое от нашите деца. Трябва да променим начина си на мислене и реакция”, коментира за "Здравей, България" Калин Каменов, кмет на Враца и бивш директор на ДАЗД.

 

Коментарът му бе по повод убийството на ученик заради спор на пътя.  Инцидентът стана на оживена улица в центъра на Враца. Спорът между 18-годишният Тодор и двамата нападатели става в по обяд в центъра на Враца. Убитото момче натиснало клаксона на автомобила си и това ядосало двамата братя – Десислав и Иван, които пресичали улицата. Младежът отивал на училище, а в автомобила пътувала и негова съученичка и приятелка.


Инцидентът се слува в центъра на Враца, на метри от пешеходната зона. По случая са задържани двамата братя – Десислав на 36 години и Иван на 32 години. Като Десислав бяга от местопрестъплението след свадата и Тодор бива пребит до смърт.


Десислав е криминално проявен за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Двамата братя са от врачанското село Девене и са собственици на автокъща в края на града.


Свадата започва след свада заради навлизане в платното за движение. Свидетел на побоя и смъртта на Тодор става неговата приятелка, която се е возила в колата.


„Въпросът ми е и моето учудване е, след като са възрастни хора, защо не са опитали да му направят забележка, ако смятат, че те са прави. Не разбирам причината, която ги кара да не спират да бият. Това е абсолютно предумишлено убийство. Свидетелите, които са били тук и снимките, които гледах, за мен тези хора са били с ясната нагласа да го убият”, разказа Ивайло, брат на убитото момче.


Тодор е бил треньор по таекуон-до и преподавал на деца, но в злополучния ден той не успял да се защити. Приятели на убития Тодор организират тази вечер мълчаливо бдение. То ще се проведе в 18 часа пред полицията в града.

 

Припомнете си основните факти по трагиячния случай във Враца в прикаченото видео: