За издирване пък са дадени имената на нови 56 души

108 души бяха задържани при специализирани полицейски акции в цялата страна. В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2455 автомобила, информират от пресцентърa на МВР.

 

Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 обявен за издирване, други 21-ма - за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации.

 

12 на брой са хората, задържани без документи за самоличност и 11 заради други престъпления. От полицията са съставили 64 акта и 57 предупредителни протокола.

 

В същото време от МВР съобщават, че са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на страната. Става въпрос за грабежи и кражби, станали в различни градове - София, Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен.

 

За издирване през изминалото денонощие в автоматизираната информационна система „Издирвателна дейност” са въведени нови 56 души и са снети от отчет 85 души.