Анелия Александрова е бивша съпруга на намерения мъж

Полицията издирва българка във връзка със замразения труп на мъж, открит вчера в гръцки квартал. Става дума за 45-годишната Анелия Александрова. 

Още по темата

Оказа се, че тялото е на гръцки гражданин, а не на българин, както се смяташе по-рано. Той е бил моряк, а Александрова е негова бивша съпруга, която е избягала в България.  

Изчезването на 65-годишния мъж е обявено на 1 януари миналата година. Гръцката полиция чрез Интерпол е уведомила българската полиция и в момента се провежда съвместна акция за издирване на жената, смятана за основен свидетел на зверското престъпление. Българката е прекосила границата на 7 януари 2015 година, 10 дни преди да бъде обявен за издирване гръцкия моряк, неин съпруг. Заподозрян е и големият син на българката от първия й брак, който е 27-годишен.

Двамата се запознават през 2003 година в България и решават да се оженят. Месеци по-късно българката ражда син на гърка, който от една година се намира с майка си в България. Бракът не продължил дълго време и двамата решили да живеят в различни къщи. Връзката се състояла от свади и разправии заради детето, които, според съседите, доста често свършвали и в съда. Двамата се развели три месеца преди да изчезне мъжа. 

Дядото на детето и баща на жертвата, който вече не е сред живите, направил депозит на детето в размер на 230 хиляди евро. Полицаите предполагат, че българката е взела парите със себе си и е изчезнала заедно с 13-годишния си син близо преди година - точно по времето, когато е изчезнал и бившия й съпруг. 

През януари 2015 г. колата на жертвата е намерена на улицата, където се намира жилището на българката. Полицаите обаче така и не направили проверка, коментират гръцки медии. За да бъде извършена аутопсия, трупът трябва да се размрази, което ще отнеме няколко дни.

Според информация във фризера има следи от кръв, което означава, че жертвата е имала външни рани. Според криминалисти много са загадките около мистерията с трупа. Ако българката от една година живее в България и не е плащала наем, което е и причината за посещението на съдия-изпълнител, означава, че все пак някой е плащал тока в жилището, тъй като фризерът е работил, според репортаж на гръцки медии. Както Нова съобщи вчера, трупът бе открит от съдия-изпълнител.