Заплашваха ме, оплака се той

 

Още по темата

От МВР в сряда съобщиха, че Боян Расате е бил задържан за побой над 57-годишен мъж. По-късно през деня той беше освободен срещу парична гаранция.

 

Мен ме нападнаха”, оплака се в предаването „Здравей, България”  Боян Расате. „Мъжът излезе от един магазин наблизо и започна да ме заплашва. Той ми каза в прав текст: „Аз теб те предупредих да не минаваш повече по този тротоар”.  Този човек много добре ме познава и би трябвало да знае, че когато някой ме нападне на улицата, аз отвръщам. Той 10 минути ми обясняваше как не се страхува от мен и щял да ме убие”, разказа Расате и добави:

 

„Десет минути аз се опитвах да изляза от тази ситуация. В един момент този човек ритна моето куче. След това той се опита да ме удари в лицето, но аз се обърнах и той ме удари в ухото. Между първия и втория удар, аз го спрях”, добави Расате.

 

„Този човек не иска да говори пред медиите, защото един час след инцидента стоеше на тротоара и обсъждаше с други съседи какво се е случило. Ако му е бил счупен глезенът, това нямаше как да си случи”, смята Расате, който в сряда беше обвинен и за нанасяне на средната телесна повреда.