Преглъщал съм всичко в името на съдебната реформа, заяви председателят на ДСБ

 

„Съдебната реформа е мотивът ми за влизане в политиката. Нямаше да съм в политиката, ако не се бях в сблъсък като юрист с една нелечима вътре в съдебната система корупция. Тя не може да се реши без политическа намеса”, заяви в предаването „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев. 

 

„Чудеса направих да пазя добрия тон в политиката. Една година всякакви постове отказвах, за да остана в парламента, за да бъда гарант, че този процес ще върви. Цяла една година стисках език зад зъбите, какви ли не глупости съм им гласувал, особено на министър Горанов (*финансовия министър Владислав Горанов - бел.ред.). Само и само да мине това нещо”, коментира Кънев.  

 

Той заяви още, че има съюз ГЕРБ – ДПС, който е гласувал казуси, свързани с НСО, БНБ, КТБ, Мая Манолова.

 

„Преглъщал съм всичко в името на това, че ще дойде моментът, в който ще гласуваме тази съдебна реформа. Радан си остана на подписа и си остана само Радан”, заяви той.  

 

Според него в момента премиерът Борисов е рекетиран от лидера на АВБ Георги Първанов, от главния прокурор Сотир Цацаров, от Делян Пеевски.

 

„С отказа да направи качествената съдебна реформа, с подчиняването на решенията си в голяма степен на мафиотски натиск, България става уязвима като национална сигурност”, коментира още Радан Кънев. 

 

Според него процесите в ДПС са разкрили ужасяваща истина за България – „води се война на две чужди империи на наша територия”.

 

„Това е най-голямата опасност за нас – турци и руснаци да се конкурират на наша земя”, заяви Радан Кънев.

 

Целия разговор гледайте във видеото!