Прокуратурата иска постоянен арест за братята, пребили момчето от Враца

 

„Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна”. Това каза един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.


В този момент съдът във Враца решава дали да остави в ареста Десислав и Иван Дамянови. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

 

Прокурор Ивайло Христов обясни: „Може да се направи обосновано предположение, че братята са извършили престъплението, в което са обвиняеми”.

 

Предстои хистологично изследване, което да установи причината за смъртта на Тодор. Свидетелите разказват: „Иван и Десислав, демонстрирайки мъжество на улични бойци, са влезли в ръкопашен бой с 18-годишния мъж и той е починал, няма спор, че те са автори на деянието”.

 

„Поддържам казаното от моя защитник. Искам да допълня, че момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест”, каза един от биячите - Десислав.

 

Другият задържан за убийството - Иван - добави: „Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на нова страна, вторият човек прикри бокса”. 

 

 

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя, причинили смъртта на 18-годишния Тодор.

 

Още по темата

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

 

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

 

Още по случая гледайте във видеото: