Повдигнати са му обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди

 

Синът на Ценко Чоков - Мартин, е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на Радослав Алексиев.

 

Днес прокуратурата ще внесе искане за най-тежката мярка задържане под стража. Мярката ще се гледа днес. Точно в 15.00 часа Ценко Чоков и известният софийски адвокат Иво Найденов влезнаха в прокуратурата. И двама отказаха коментар за Нова. Припомняме, че тази сутрин той се яви в Районната прокуратура в Бяла Слатина.

 

Мартин Чоков е привлечен като обвиняем за това, 12 януари тази година в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от село Галиче чрез счупване на тилната кост и проникване в черепната кухина.

 

Днес Районният съд в Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Чоков.

 

По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място в прокуратурата проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков.

 

24-часова полицейска охрана пази бития Радослав Илиев и семейството му. Близките веднага след случилото се обявиха пред Нова, че се страхуват за живота си от Ценко Чоков. По случая работи Главната прокуратура.