Синът му Мартин разчита полиграфът да го оневини

 

Кметът на Галиче Ценко Чоков е готов да емигрира заради съдебната сага на синовете си. Преди това обаче той разчита детекторът на лъжата да оневини по-малкия от двамата - Мартин Чоков, по обвинението за нанасяне на пореден побой.

Още по темата


Синът на кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков – Мартин, беше освободен под гаранция от 2000 лева. Това реши Районният съд в Бяла Слатина. По-рано вчера прокуратурата в града поиска постоянно задържане под стража за Мартин Чоков и му повдигна обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на Радослав Алексиев.


В началото на седмицата Радослав Алексиев от Галиче се оплака, че е бит от кметския син. Мартин беше задържан за 72 часа и прокуратурата му повдигна обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.


Съдът  обаче прецени, че здравословното състояние на Мартин Чоков не позволява той да остане в ареста и не откри достатъчно доказателства, че именно той е извършил побоя.


Синът на Ценко Чоков смята, че с полиграф ще докаже невинноста си.


„Ние ще се явим на полграфа и той ще покаже, че това е измишльотина”, зарича се Мартин.

 

„И е въпрос на време органите да разрешат полиграф и лично вас ще ви поканя да разберете, че нямаме нищо общо със случая”, категоричен е Ценко Чоков.


В съдебната зала на Мартин Чоков на няколко пъти му прилоша. В ареста също е викан лекар, защото кметският син не се чувствал добре, по думите на адвоката му.

 

 В момента той е в 12-и клас в училището в Галиче. Има тригодишна условна присъда за побой, която според прокуратурата е нарушил, защото има достатъчно доказателства, че е пребил Радослав Алексиев.


Ако се докаже вината му, наказанието е от 2 до 10 години затвор. Преди по- малко от месец и двамата синове на Ценко Чоков бяха задържани и освободени за друг побой в заведение в Бяла Слатина. Тогава соченият за бит се отрече от първоначалните си показания и каза, че е паднал.