15-годишната Зорница била нападната от неин познат

 

15-годишно момиче е с опасност за живота, след като приятелят й я намушка 13 пъти с нож. Трагедията се разигра на спирка в Перник рано тази сутрин, докато Зорница чакала автобус за училище. 

 

До скоро баба й я изпращала, защото приятелят й - 28-годишният Радослав, я тормозил и биел. Последните няколко дни обаче Зорница идвала сама. Тя се разделила с него. Изглеждало, че проблемите са приключили, но само така изглеждало. 

 

След първия удар с нож в тялото на Зорница Радослав нанесъл още 12.15-годишното момиче е спасено на косъм заради многото свидетели и бързата реакция на Спешна помощ. 

 

Радослав и Зорница имали връзка от четири месеца. Родителите на момичето обаче били против, защото по техни думи Радослав удрял, тормозел и заплашвал детето им. Така няколко месеца никой, освен родителите, не знае за тормоза. Опитали да ги разделят, но това се оказало още по-лошо. 

 

Радослав е арестуван за 72 часа и ще бъде обвинен в опит за убийство. Той е криминално проявен и многократно осъждан - за хулиганство, за унищожаване на чуждо имущество, за наркотици и за грабеж. Последната си присъда Радослав излежал в затвора в Бобов дол, от където излязъл на 23 юли 2012 г.   

 

Зорница все още има нужда от кръв. В болницата в Перник и в училището й е организирана кампания за даряване на кръв, за да може лекарите да я стабилизират и да няма опасност за живота й.