В Североизточна България снежни виелици блокираха основни пътища

 

Зимният ад в страната продължава. Около 500 населени места все още са без ток - това са близо 130 хиляди домакинства. Според трите енергодружества екипите им работят без почивка, но все още не успяват да се справят с всички аварии.  

Още по темата


Затворени са над 500 училища в страната. Заради влошената пътна обстановка учебни занятия няма да имат ученици от областите Бургас, Кърджали, Разград, Силистра, Сливен и Стара Загора. Поради липса на ток е спрян учебният процес в шест училища. А едно в област Ловеч е затворено заради ремонт на отоплителната инсталация.


В Североизточна България снежни виелици блокираха основни пътища. Няколко села все още са откъснати от света заради непроходими пътища. Десетки коли все още са блокирани в преспите. На пътя закъса дори и снегорин. 

 

Към 15:00 часа  в Източна България без електрозахранване са 177 населени места с общо 27 000 клиенти, съобщиха от  електроразпределителното дружество "Енерго-про".  Най-засегнати са  областите Шумен с  47 населени места без ток, Велико Търново с 42, Силистра с 27, Добрич с 25 и Търговище с 19 селища. Екипите продължават да работят до възстановяване на електрозахранването във всички населени места.

 

 

Репортер: Искра Урумова