Починалото момче се скарало с майка си минути преди да падне на земята, каза свидетелят

 

Тодор имаше признаци за получен инфаркт”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Мариан Иванов – мъжът, оказал първа помощ на 18-годишното момче, което почина след сбиване с братята Иван и Десислав Дамянови в центъра на Враца.

Още по темата


Когато пристигнах на мястото, бой вече нямаше. Дессислав беше със затворено, насинено око, а Иван – с разбита уста. Тодор стоеше по средата, видимо му беше доста забавно”, каза Иванов, който е старши планински спасител.


Той видял метален бокс в ръката на Тодор, който бил взет от момче, слязло от такси на мястото на побоя. Полицаи все още нямало.


Малко след това дойде и майката на Тодор. Тя започна да му крещи: „Стига, бе! Не ти ли писна?!”. Той ѝ отвърна: „Виж какво ми направиха колата, ма! Виж ми огледалото! Когато дойде полицията, ще видим кой кой е!”. А жената му каза: „Ти за едно огледало ли си?”, разказва Мариян.


Секунди по-късно Тодор се сринал на земята. Майка му извикала: „Никой да не го пипа! Той си има здравословни проблеми!”.


Тодор няколко пъти опита да се изправи на крака. Аз го поставих да легне. Тогава той вече нямаше пулс – нито на врата, нито на ръцете, нито на гърдите”, спомня си свидетелят.

 

Майката на Тодор отрича между двамата да е имало скандал.

 

"Тони никога не ми е създавал проблеми", категорична беше майката.


Целия разказ на Мариан Иванов за случилото се, както и изявлението на майката и брата на Тодор, гледайте във видеоматериалите.

 

В петък вечер приятели на братята Иван и Десислав Дамянови излизат на протест. Той ще бъде в подкрепа на двамата мъже, които са заподозрени за убийството на 18-годишния Тодор. 


Шествието ще премине през центъра на града и ще приключи пред паметника на Христо Ботев.