Пострадалият получил комоцио

 

 

Трима ученици от 10 клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Бургас пребиха деветокласник от Гимназията по туризъм. Нападението станало в четвъртък, по време на голямото междучасие, пред павилион, намиращ се между двете учебни заведения.

Още по темата


Пострадалото момче e настанено в отделението по неврохирургия в Многопрофилната болница в морския град с комоцио. Спокоен е, без някакви сериозни неврохирургични проблеми.

 

Само бързата намеса на преподавател предотвратила по-сериозен инцидент.

 

„Когато видях какво се случва, тръгнах към инцидента и те като ме видяха, се отдръпнаха настрани”, обясни преподавателят Здравко Златев.


15-годишният Мирослав обяснил на класния си ръководител, че го нападнали с думите: „Защо гледаш така?”.

 

„Видях, че той се опита да защити едно момче и тогава го удариха и целият стана в кръв”, разказват свидетели.

 

„Не беше в състояние много да обяснява. Беше доста стреснат и поизплашен”, разказа класният на момчето Георги Костуров.

 

Мирослав е втора година в Гимназията по туризъм. Досега нямал проблеми с връстниците си, нямал дори неизвинени отсъствия. Преподавателите от Механотехникума описват като примерни и тримата нападатели на Мирослав. 

 

Педагогически съвет ще обсъжда мерките, които училището ще предприеме срещу трите момчета.

 

Разследването по случая продължава.

 

Репортер: Цеца Алексова

 

А заради зачестилите случаи на насилие в училище Мнистерството на образованието обмисля поставянето на паник бутон във всяко учебно заведение. Как ще работи системата и от кога - подробностите в новините ни в 19.

 

В четвъртък имаше и друг случай на агресия в училище. Родители нахлуха в учебно заведение в София и нападнаха две ученички. Историята си припомнете във видеото: