Има пострадали пътници

 

Два автобуса и микробус катастрофираха край омурташкото село Камбурово. Инцидентът е станал при изпреварване малко преди 15.00 часа. В двата автобуса са пътували общо 41 пътници. Загинали няма. Все още не е ясна причината за катастрофата.

 

Пострадали са седем души, които са приети в болница. Петима остават хоспитализирани в болницата в Търговище. Двама души бяха настанени в болницата в Омуртаг, но тяхното състояние е добро. По-сериозно пострадали са двамата шофьори и една жена.

 

 

Автобусите са „Юнион Ивкони”, по линията София - Варна, и на "Биомет", по линията Варна - София. Вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване, но на кое от трите превозни средства все още не ясно.

 

Веднага след инцидента на място пристигат лекари и екипи на полицията. Според началника на областното пътно управление причината не е свързана с шосето. Движението по първокласния път в посока София беше спряно за няколко часа, но след изтегляне встрани на автобусите трафикът се осъществява нормално.

 

Първи след инцидента се е притекъл да помогне кметът на село Камбурово.

 

„Картината беше ужасна, хората бяха излезли от автобусите. Целите окървавени, плачеха, разпилян багаж, ламарини по пътя”, разказа пред Нова Юбайдет Исмаилов. Според него причината за инцидента е шофиране с несъобразена скорост.

 

Очаква се автобусите да бъдат изтеглени от пътя, движението не е затруднено, но се регулира от органите на реда, които ще охраняват района тази нощ.

 

Репортер: Мартин Георгиев