Кражбата станала в ж.к. „Изгрев”

 

Обир в клон на голяма банка в Бургас. По непотвърдена информация сумата, която крадците отмъкнали е около 170 000 лева.

 

Банковият клон се намира в сградата на несъществуващ вече хипермаркет от голяма търговска верига. В момента вътре се извършват ремонтни дейности, за да се нанесе нова фирма и именно това са използвали крадците, които са проникнали в банката през отвор ,който направили в стената от гипсокартон.

 

Сигналът към полицията бил подаден малко след 8.30 часа от пристигналите за работа служители в банката. На място униформените установили отвор в стената, издълбан от към ремонтираните помещения.

 

„Действително има такова проникване, но дали нещо липсва и ако липсва колко и какво е ще стане ясно на по-късен етап”, заяви комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР.

 

Пред банката в събота бе и бившият областен управител Константин Гребенаров,който в момента е регионален директор „Сигурност“ на банката. Той обаче отказа да съобщи подробности за това какво се е случило по тъмно.

 

Според неофициална информация крадците са били двама, заглушили първо СОТ-системата и тогава пробили отвора в стената. Полицията е иззела записите от охранителните камери в района.

 

Това е втория обир в Бургаска област в рамките на една година. През май 2015 година въоръжение мъже обраха банков клон в центъра на Айтос, към момента има един задържан.


Репортер: Цеца Алексова