Ценко Чоков обяви, че няма да се оттегли от кметския пост

 

Напрежение в село Галиче. Противници и поддръжници на скандално известния кмет Ценко Чоков се събраха на два паралелни протеста. 

Още по темата


Близо 40 души поискаха затвор за сина на кмета  на селото- Мартин Чоков и оставка за Ценко Чоков. На 50 метра от тях се състоя контрапротест в защита  на Ценко Чоков. Над 300 души се обявиха, че стоят твърдо зад кмета си. Ценко Чоков пък обяви, че засега няма намерение нито да напуска поста, нито да емигрира. 

 

Днешният протестен ден завърши с инцидент. Радослав Илиев, който твърди, че е бит от сина на Ценко Чоков,  припадна и се наложи да бъде откаран в болница. Близките му търдят, че припадъкът е пряко свързан с нанесения му побой.  Жителите на селото, които протестираха в срещу действията на кмета пък обещаха, че ще продължат да изрязяват публично недоволството си, докато Ценко Чоков не подаде оставка.

 

 

 Страстите се разгорещиха след като Радослав Илиев се оплака, че е пребит от сина на кмета – Мартин.  Чоков -младши бе задържан и  му бяха повдигнати обвинения, но съдът реши, че няма достатъчно доказателства и го освободи срещу гаранция от 2000 лева.

 

 

Вижте какво се случи тази сутрин в  Галиче!