Един от хотелите в София е получил акт за непочистен тротоар

 

Непроходими тротоари, ледени висулки и хлъзгави подлези. Това е равносметката за пешеходците в много от градовете у нас, седмица след първия голям сняг.

 

В София големите улици и булеварди видимо са изчистени от снега до асфалт. На пешеходците обаче има се налага, ако искат да се движат по тротоарите да маневрират между големи преспи сняг.

 

Вече има и санкционирани. Близо 400 столичани са глобени с между 10 до 50 лева за непочистен сняг от прилежащите тротоари и ледени висулки по жилищните сгради и офисите.

 

Инспекторите са съставили 127 констативни протокола за почистване на леда и висулките. Сред тях този път са и институциите – "Пирогов", МВР болница, хотели, административни сгради и земеделското министерство.

 

Проблемът не е само в столицата. Наши зрители продължават да ни пращат снимки от заледени улици, тротоари, непочистени спирки.  Опасни за пешеходците са и стъпалата в някои подлези. А ред глобените този път има и рекордьор. Един от хотелите в София е получил акт за непочистен тротоар, но тъй като е в центъра и нарушението е голямо, ще бъде санкциониран с от 700 до 20 000 лева. 

 

Изпращайте ни снимки и видео как изглежда вашето населено място ТУК