Сигналът е получен в 10:35 часа

 

Част от фасадната плоча на мост на магистрала „Хемус” е паднала върху движещ се автомобил, научи Нова. Инцидентът е станал в района на Гара Яна.

 

Още по темата

Сигналът е получен в 10:35 часа. Колата с кюстендилска регистрация се е движела под моста от Правец към София. 

 

Пострадал е пътник на 33 години от Благоевград. Първоначално той е прегледан в ИСУЛ, а след това – транспортиран до „Пирогов”. Първо е настанен в противошокова зала, предстои му и операция. Мъжът живее в САЩ, бил на почивка в България. В колата са били и шофьорът, както и майката на водача.

 

Срутилият се къс е пробил предното стъкло на автомобила и се е врязъл в лицето на 33-годишния мъж.

 

От ИСУЛ съобщиха за Нова, че няма непосредствена опасност за живота на пътника. Той е със счупена долна челюст и вероятно ще бъде транспортиран към лицево-черепната хирургия към Факултета по стоматологично лечение.

 

Вижте във видеото какво казват потърпевшите 

 

На мястото има екипи на АПИ и Столичната полиция.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че причина за откъсването на бетоновия къс са "големите температурни амплитуди в последните седмици, които водят до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода".

 

Екипи на Областно пътно управление – София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт, уверяват от АПИ.

 

Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от магистрала „Хемус“, а осигурява преминаване на първокласния път над автомагистралата. Агенция „Пътна инфраструктура“ е направила анализ на критичните съоръжения, които не са основно ремонтирани повече от 30-40 години и са в лошо състояние. От агенцията уверяват, че има и програма за рехабилитацията им. При осигуряване на средства ще бъдат предприети необходимите действия за обновяването им, допълват от АПИ.

 

 

В средата на миналата година Нова сигнализира, че бетонни късове падат от виадукт на автомагистрала „Хемус” край село Елешница и застрашават живота на минувачите. Припомнете си!