Всеки ден живеещите в района излизат със страх от домовете си

 

Столичен квартал се сдоби с нежелана ледена пързалка. Причината е спукана от близо месец тръба. Всеки ден живеещите в района излизат със страх от домовете си. 

 

От около три седмици жителите на квартал „Кръстова вада” си имат безплатна ледена пързалка. Водата, бликаща от малко ручейче, залива няколко улици. В комбинация с минусовите температури резултатът е 10-сантиметрова ледена покривка.

 

Движението пеша или с автомобил е "строго непрепоръчително", съветват местните. Жителите от квартала няколко пъти сигнализират за аварията в  "Софийска вода'', но от там обясняват, че не е техен проблем. 

 

Ставало дума за незаконен канал, който не е част от мрежата на столицата. Кой и защо го е поставил там обаче остава загадка. И докато тече разследване, съседите пресмятат, че кънките ще им излязат по-евтино от автомобилите. 

 

Според хората в квартала спасението ще дойде чак на пролет. Общината обеща, че още утре ще започне ремонт, който да спре изтичането на вода. Тепърва ще се изяснява и кой е сложил нерегламентираната тръба - само на 50 сантиметра под земята.  

 

За още подобни абсурди сигнализирайте в рубриката ни „Моята новина”.

 

Репортер: Ивомира Пехливанова