Крадец беше арестуван след поредица от кражби в Бургас

 

Дързък крадец беше арестуван след поредица от обири в Бургас. Мъжът е криминално проявен и е бил задържан от полицията вчера следобед. Една от мишените на 33-годишния извършител е баничарница в центъра на морския град. 

 

Събота вечерта, малко след 20.00 часа. Мястото - денонощна баничарница на един от централните булеварди в града. Млад мъж насочва пистолет срещу продавача и иска оборота. Инцидентът е първият за 20-те години, в които работи баничарницата.

 

Въпреки че продавачът на смяна бил млад мъж, уплахата била силна. Колежката му благодари на съдбата, че се разминала с нападателя за 10 минути.

 

Същата вечер в района имало още грабежи. Според работещите в баничарницата на същата тази улица имало опит за кражба в друг обект. Дали обаче е извършен от същите нападатели може само да се предполага.

 

За 20 години работа на баничарницата това е първият опит за въоръжен грабеж. Досега опитите за кражби били на закуски - клиенти поръчвали закуска и вместо да я платят, хуквали да бягат с нея. 

 

В първия момента след инцидента собственичката на обекта решила да не търси полицията, защото на практика никой не пострадал и нищо не било взето от обекта. Впоследствие обаче размислила заради служителите си.

 

Полицията работи по случая.

 

Репортер: Цеца Алексова