Помните ли Марио, който с риск за живота си, извади друго дете от пропаст?

 

Помните ли Марио? 15-годишното момче, което с риск за собствения си живот, извади друго дете от пропаст. Тогава, преди три години, Марио, който расте в държавна институция заедно с братята си, се превърна в национален герой.

 

„Мария от Стара Загора, която стана център на внимание, ме подсети за Марио. Те са две деца, които попадат по един и същи начин в необикновена ситуация и правят героична постъпка. Но всъщност животът не е приказва и срещата ми с Марио го доказва. Защото Марио, въпреки героичната си постъпка, не е герой в собствения си живот”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова.

 

Заради спасения живот на 8-годишния Мишо от Белоградчик, редом до полицаите на годината, застана и Марио Тихомиров. Къде е Марио днес и сбъдна ли мечтите си?

 

„За мен Марио, за съжаление, е част от статистиката за децата, които напускат училище. Марио е един от тях. Той е на 18 години, става пълнолетен, но е със завършен девети клас и абсолютно по желание решава да напусне училище и да не завърши образованието си”, добави Миролюба Бенатова.

 

Още по темата гледайте във видеото!